Ny stil

Jag blev bara tvungen att försöka få till en mer vårlig layout på bloggen, inspirerad av de många läckra, utseendemässigt genomtänkta bloggarna jag till vardags följer med. Men jag är ingen slavisk bloggläsare längre, jag insåg i något skede att det inte var livsviktigt för mig att se alla andras fantastiskt välstylade vita hem, genomtänkta stilleben och fina ljusstakar. Deras välklädda barn, deras läckra cupcakes i spännande formar etc. Jag kan göra listan lång. De har så fint hemma hos sig, och många bloggerskor verkar hinna med massor. De är underbara mammor, som gör ALLT för sina barn, de är heminredare uti fingerspetsarna, de kokar mat som får både barn och vuxna att äta förnöjt (varje dag!) och dessutom är de alltid välklädda och rena. Både barn och vuxna.

Så välkommen hem till mig! Här är det inte designat, inte så värst genomtänkt, inte städat, maten är inte alltid så god och inte är vi rena och fräscha för jämnan heller. Jag behöver inte påminna mig dagligen om att jag inte är som alla andra ”mästerliga mirakelmammor” – jag bara gör så gott jag kan, vad jag orkar och vad jag tycker verkar vettigt.

Idag har jag varit hemma med fröken E som mått lite dåligt. Så här på kvällskvisten mixade jag ihop en persikosmoothie, med inlagda persikohalvor, naturell yoghurt (med magsnälla bakterier) och en liten skvätt mjölk. Det var gott. Men det var inte någon större idé att ställa till med någon fotosession bara för det… det hade krävt en större städinsats. Det är inte värt det.

Annonser

6 reaktioner till “Ny stil

 1. Det här var väl det bästa inlägg jag läst på länge! Hahaha :DD! Huvudsaken med livet är att man är glad och är man nöjd är man glad. Så det är bäst att bara ta det som det kommer och vara nöjd över det man har! Krya på sej, lilla E!

  Gilla

  1. Tack! Jamen är man nöjd då… För om sanningen ska fram så vill jag så mycket. Men det är inte alltid uppnåeligt, genomförbart eller ens vettigt. Jag försöker hålla hälsovårdsinspektören på avstånd, om man säger som så… Alla ni trogna vänner kommer att märka när jag blir inrednings-/mode-/mat- eller vad det nu blir – bloggare. Tills dess fortsätter jag med mina vardagsbetraktelser, och städar lite ibland. Lilla E är kryad – det är ju alltid något!

   Gilla

 2. Ja, man måste försöka vara nöjd. Glad över det man har och tänka att det räcker. Hemligheten med ett lyckligt liv är att inte jämföra sej med andra (så lätt att konstatera och så svårt att tillämpa på sej själv). (Förresten så glömde du alla de bloggerskor som har ett liv, som gör spännande saker och träffar folk, bjuder hem folk och blir bjudna.. )

  Gilla

  1. Ja, försöka duger. Jag antar att jag också är lite avundsjuk. Både kritisk och avundsjuk på samma gång. Och du har helt rätt – jag har ”glömt” bort de otaliga bloggerskor som har ett liv. Välstädade och välstylade hem, gäster och annat skoj. De är väl dem som jag avundas. Ibland. Man är ändå aldrig nöjd…

   Gilla

 3. Fast sen är det förstås så att man själv väljer vad man vill blogga om. Man kanske inte skriver om de torrkokta brända makaronerna som råkade illa ut då man själv satt på facebook och man lägger inte in bilder på röran som blir då man bestämde sig för att ”äntligen sortera alla papper”…. 🙂 Och nåt MÅSTE de ju lämna bort. De kanske aldrig läser en bok till exempel?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s