Slösa inte med min tid

Det händer ofta i min vardag att någon annan slösar med min tid. Själv kan jag också konsten att slösa med min egen tid, men det är på mitt ansvar och det drabbar bara mig. Jag vill helst inte slösa med andras tid.

Men andra slösar gärna med min tid, tycks det som. Det händer ofta på jobbet. Vi enas om att vi ska sätta oss ner och diskutera ett ärende vid en viss tid. Vanligtvis sätter jag då alla mina andra projekt åt sidan och är redo. Den andra parten är det sällan. Är det inte toabesök, så är det något jätteviktigt e-mail som måste skickas först, telefonsamtal att ringa och svara… Det kan vara precis vad som helst. Och så sitter man där och väntar (väntar och väntar, jag hittar nog alltid något att göra, jag kan ju också skriva jätteviktiga e-mail och ringa samtal…).

Jag menar – har vi kommit överens om möte kl. 10.00 så borde det ju rimligtvis börja 10.00 eller senast 10.15. När klockan är 12.35 är man ju rätt försenad, om man säger som så. Och har vi fler ärenden än två borde man kanske prioritera lite, som när har många saker att prata om och begränsad tid, då springer man inte omkring och gör en massa annat under den avtalade mötestiden.

Frustrationen blir ganska stor när man blir åsidosatt pga andra småsaker. Jag har ju ett jobb att sköta! Jag ska inte behöva vänta på information i dagar bara för att den andra parten har 30 olästa mail i sin inkorg, eller?

Jag upplever att andra slösar med min tid. Det är alltid jag som måste rätta mig efter andra.  Förmodligen borde jag bli mer bestämd och säga till när det faktiskt är oskäligt att jag ska sitta och vänta. En överenskommelse är en överenskommelse, eller?

Vad gör du när du upplever att någon slösar din tid?? Alla råd är dyra nu…!

Annonser

4 reaktioner till “Slösa inte med min tid

 1. Hej Anca 🙂
  Jag hade totalt slarvat bort sin bloggadress men se fb är ju alltid bra såna gånger 😉 För mitt i allt kom jag på att du säkert har bloggadressen skriven där någonstans . Nu kan jag följa dig igen.
  Kram!

  Gilla

  1. Hej! Det var länge sen… Jo FB är bra till en hel del. Jag hoppas att jag ska lyckas leverera något intressant. Och något halvbra foto – du har så jättefina bilder på din blogg!! Du är superduktig med kameran!

   Gilla

 2. Viktig fråga, har senast idag tänkt på samma sak. Men ur en annan synvinkel. Vad gör man då folk inte respekterar att man har fullt upp och inte har tid/möjlighet att ta sig an deras problem och frågor just då? Vem är det som säger att deras jobb är viktigare än t.ex. mitt? Gav idag råd åt en arbetskamrat att hon måste säga ifrån då folk rycker i henne i tid och otid, men somliga förstår ingenting utan bara fortsätter rycka! Respektlöst! 😦
  Du måste säga ifrån, på nytt och på nytt! Om mötet är tänkt att vara 10-12 så ska du göra klart för motparten att du absolut INTE har möjlighet att mötas efter 12!! Basta!
  Sen skulle vi ju kunna diskutera hur man gör med ostrukturerade möten också….

  Gilla

  1. Ja det nog egentligen samma fråga som jag också brottas med. Jag kanske uttryckte mig lite otydligt. Jag blir väldigt ofta avbruten och det har också hänt sig att personer rent ut sagt att de tycker sig ha rätt till det. Skulle inte tro det… Det finns tyvärr så många olika sätt att slösa med andras tid på.
   Jag får träna mig i att säga i från, det är inte så lätt, när man alltid förväntas vara tillgänglig. Fortsättning följer…

   Och ostrukturerade möten… Oj oj oj… borde vara förbjudet i lag – minst!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s