Hem och kalas

Vi har hittat hem här i vårt nya hem. Visst undrar man ju ibland var man egentligen har den där bunten med kuvert, som man minns att man hade, eller var man har lagt den där ena grejen. Och i vilket skåp exakt finns de där muffinsformarna och varför finns de rosa inte tillsammans med de blommiga?

Nåja, det tar sig. Snart är nog allt som det ska!

Vi hade i helgen ställt till med kalas för dottern som fyllde sju mitt i flyttningscirkusen. Äntligen skulle det bli av, det hett efterlängtade kalaset. Och vi städade. Plockade undan, snabbröjde  och stuvade om. Lådan med papper som ännu ska genomgås tryckte vi in i en skrubb, några konstiga saker hamnade ut i förrådet osv.

Det var mycket fixande. Och på söndag morgon – i god tid innan kalaset – stiger jag upp och suckar förnöjt: ”Oj, nog har vi det fint här… tänk om vi alltid hade så här välstädat!”

Sonen menar att det inte är fint, han tycker tydligen mer om stöket… Eller det vill han låta göra gällande i alla fall. Men det är fint. En stund.

På gästlistan finns nämligen femton – ja 15! – namn på frökens kompisar som alla kommer på kalas. Och 15 unga damer i åldrarna sex till nio lyckas nog göra det där ”välstädat och fint” till ett minne blott… och rasande snabbt gick det också.

Men fröken var nöjd med sitt kalas. Och föräldrarna nöjda när kalaset var slut… 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s