Vad är det för nytta med en gräsmatta?

Att bo på in sig på ett nytt ställe är spännande. Och på det stora hela är vår gård väldigt bra planerad, det finns litet av varje. Skog, park, rabatter och gräsmatta.  Det är bara i det ena hörnan där det finns ett outnyttjat område. Och vad ska vi göra av det?

Det är alltså fråga om en liten ruta, modigt gissat fem meter lång och tre meter bred. Mellan träden och stenarna. Där är nu bara jord.

Vad ska vi göra av den lilla hörnan då? (Trädgårdsland har funnits framför stenarna, och där tror jag att jag kommer att placera mina små odlingar också.

Min man föreslår att vi sår in området med GRÄS och gör en gräsmatta av den lilla fläcken. Nu till min fråga – vilken nytta har man av en GRÄSMATTA? Vilken nytta har man av en liten fläck gräsmatta?

Jag tror att alla österbottniska män är FÖR gräsmatta – ja så ser det ju ut när man tittar runt sig. Och min är nog precis likadan…

Det är ju väldigt rationellt med gräs, om jag förstår min man rätt. Men vem klipper gräsmattan? Åtminstone hälften av alla gångerna är det säkert jag, och jag tycker att vi redan har gräsmatta så det räcker. Och hur roligt är det att klippa gräs? Gräsmattor är ju ofta både överdimensionerade, outnyttjade och onödiga. OM man inte har ett fotbollslag, är golfspelare eller har en kaninfarm. Nu har jag inget fotbollslag, ingen golfklubba och ingen kaninfarm. Alltså räcker min gräsmatta till så som den är nu. Och ska man vara rationell borde ju kanske plattor eller asfalt vara det rätta underlaget.

Jag kan se framför mig en berså, eller är inte den lilla hörnan det perfekta stället för ett växthus?  Eller vad tycker du?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s