Sista inlägget om Danmark

När attraktionerna stängde på torsdagskvällen blev Legoland ganska dött. Ingen sockervadd, inget glass… Det var antingen att titta på legobyggena eller söka sig vidare. Det var inte så mycket kvar att göra.

Vi körde ca 50 km till Horsens där vi hade våra sängar för natten. Vi hade bokat in oss på Scandic Bygholm Park. Vilket charmigt ställe! I anslutning till hotellet fanns en restaurang och där åt vi på kvällen. Maten hade säkert varit godare tidigare under dagen – de hade bl.a. grillbuffé och vanlig a la carte. Men köket skulle stänga inom 40 min så det gällde att vara snabb. Vi valde grillbuffén och den var torr, tråkig och ganska smaklös.

Trots spännande fotboll på tv:n somnade vi alla, en efter en. Och vaknade upp till ett ihållande regn. Vi letade upp frukostmatsalen och åt den bästa hotellfrukost på evigheter! Där fanns allt, och lättillgängligt (på det andra hotellet fanns maten på olika höjder och det var ofta svårt för barnen att nå), snyggt och gott! Rummet var vackert och man kände sig speciell när man åt sin frukost.

Hotellet var fräscht och personalen var mycket trevlig. Måste medge att det var en av de trevligaste hotellvistelserna jag gjort, någonsin.

När vi var klara på hotellet styrde vi igen kosan mot Legoland för att göra och uppleva allt det där som vi inte gjort dagen innan. Mer Polar X-plorer och pingviner, X-treme racers (en mamma och hennes son, de var från Sverige, satt framför O och jag och den andra mamman var livrädd – hon satt och höll för ögonen hela resan!), Jungle racers (tyckte jag var jätteroligt)… Vi hade roligt!

En hel del Lego kom också med från affären innan vi styrde bilen mot Köpenhamn och Kastrup. Eftersom den motsatta körfilen mest bestod av köer, nästan under hela resan, var vi glada att vår körfil löpte på. Hade vi fått köa hade vi garanterat missat flyget hem.

Slutligen: tanka och returnera hyrbil, incheckning, mat och sen på flyget hem. Hemresan gick raka vägen Köpenhamn-Vasa och det var smidigt. Skönt att komma hem…

 

 

Annonser

2 reaktioner till “Sista inlägget om Danmark

 1. Hej!

  Vilka härliga inlägg om er Danmarkstripp 🙂 Kul att höra att ni är nöjda med resan, det glädjer oss mycket!

  Hur upplevde ni det att hyra bil i Danmark? Smidigt, prisvärt etc?

  Ha en fortsatt bra dag!
  Mvh Fredrik, VisitDenmark

  Gilla

  1. Ja det var smidigt att hyra bil i Danmark, vi ordnade med det på nätet innan. Jag tror att det krångligaste med bilhyrningen var för min febersjuke make att hitta till avhämtningsstället 🙂 Men också det gick vägen. Vi hade bokat en kombi ”Ford Focus”-typ och fick en Audi A4 så vi hade ju inget att klaga på. Mycket bil för pengarna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s