Pilates

Jag har börjat träna Pilates! På min arbetsplats erbjuds pilates som träning för alla anställda och efter att mina finskspråkiga kollegor hade berättat hur fantastiskt det var så var jag ju bara tvungen att anmäla mig. Och efter två gånger är jag i alla fall ännu lite ”nyfrälst” och nöjd med mitt val. För mig är det väldigt nyttigt att prova på något nytt, det håller motivationen uppe.

I pilates är det stor fokus på andning och magmuskler och många övningar känns mest som en vanlig uppvärmning före man börjar sjunga. Det är också stillsamt, lugnt tempo och man får göra alla rörelser i egen takt. Man lär ska upptäcka och få använda muskler som man inte ens visste att man hade.  Och det lustiga är att man ibland knappt märker att man har ansträngt sig, förrän man har lite träningsvärk dagen efter.

Men jag tycker i alla fall att det är roligt och framför allt bra för mig!

Annonser

2 reaktioner till “Pilates

  1. Va bra!! 🙂 Jag har också prövat på Pilates och haft samma erfarenheter som dig!! Skulle gärna fortsätta men nu just finns det inget inom räckhåll som försigår då jag kommer ifrån. Man skulle ju kunna göra det hemma, men…..

    Gilla

    1. Ja, visst är det härligt! Men precis som du konstaterade, så brukar det vara ganska svårt att komma till skott när man väl ska göra det hemma. Antagligen går det för mig, som för så många andra, jag får inget gjort sen… Men nu just är det ett senare problem! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s