Av en anledning

Det är fantastiskt hur olika människor kommer in i ens liv av en anledning. Det är ju sällan man förstår det direkt, men det brukar ju visa sig.

Man kanske lär sig något

mer av den personen eller av mötet. Något som får en att förstå… Jag känner några för mig riktigt viktiga personer. Sådana som får mig att tänka till, eller tänka efter. Sådana som jag vågar vara 100% mig själv med. Jag vågar vara ärlig och öppen – och också sätta ord på det som är jobbigt, svårt eller ledsamt. Jag är pratsam och har ganska lätt för att öppna mig, men jag är ändå

Det är en styrka att kunna lyssna. Eller att få någon annan att öppet och ärligt berätta. Sätta sig själv i blöt. Jag tror att jag är bra på det också. Men det är tungt att vara den som lyssnar. tar emot och förvaltar andras förtroenden. Därför är det så skönt att ha någon som kan bära ens egna. av en lyssnare.

De personer som inte betyder så mycket, som kanske inte är ärliga och öppna, de lämnar inte så stora hål efter sig när de försvinner ur ens liv.

BildMan saknar dem inte och man känner inget behov av att ha dem kvar även om livet kanske gått vidare. De som betyder något ser man till att man har – åtminstone så länge man behöver varandra. Kanske lite längre också, bara för att man inte vill släppa taget. Eller inte behöver släppa taget helt. Man får olika lång tid tillsammans med olika personer. Och ibland tar tiden slut förrän man själv är beredd. Det gör ont. Att skiljas som vänner är ändå bättre än att skiljas som ovänner. Alla relationer är så olika.

Mina viktigaste personer – de både ger till och får av mig. Det är så vi förvaltar relationerna. Vi betyder något för varandra. Och vi delar varandras bördor.

Kram på er, mina vänner!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s