Åh vilken morgon…

Morgnarna var annorlunda när barnen var mindre. Nu är de ju redan riktigt stora, 10 och 12 år, och det är andra saker som spelar in. Det är ju inte precis så att de ligger och vrider sig i sina utekläder och spjärnar emot allt vad de kan när man ska ha in deras armar eller ben i någon varm vinteroverall. Det är andra saker nu…

Mina barn hade skiddag med sin skola igår. Det var roligt. Ena tyckte att det var jätteroligt, den andra tyckte att det var lite för dåligt glid…

Nåja, idag då så börjar sonen sin skoldag kl. 8.00. Det är alltid bråttom hos oss dessa fredagsmorgnar. Idag ska han fortsätta skida och jag frågar om han har packat ner sina skidskor. Han hittar dem inte! Men jo, han påstår att han tagit hem dem. Eller kanske inte… De har tydligen blivit kvar vid skidspåret igår.

Curlingmamman kollar med klassläraren som tror sig ha sett skorna på skolan efteråt, så nu hoppas vi att de är där och att de har torkat lite också innan dagens skidtur.

Ett barn iväg.

Jag ska gå ut med hunden. Informerar fröken i förbifarten att hennes transport far halv nio och att hon kan sätta på ljudet på telefonen så att jag får tag på henne om det är något. Går ut. Kommer hem några minuter efter halv nio. Där sitter hon och myser. Trodde att jag skulle ringa. Bråttom på med kläderna. Våta handskar från gårdagen, inte tänkt på att sätta dem på tork. Leta vantar.

Jag försöker få tag på grannen som ska köra, men inget svar. Jag tror att hon har farit iväg med de barn som kommit i tid. Så då kör jag fröken till skolan. Möter grannen längs vägen. Hon skulle ha hunnit med – om vi hade fått tag på varandra.

Kommer hem. Hittar katten på bordet med huvudet i plastasken med skinka. Smask smask.

Klockan är 9. Jag borde vara på jobbet. Tar en dusch och börjar om…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s