Det gick ju bra!

Min söta systerdotter Astrid kommer att fylla 1år inom kort. Och som den (tänkte skriva omtänksamma) händiga moster jag är, så fick jag för mig att jag skulle tillverka något. Sticka eller virka då närmast.

Min ständiga inspirationskälla Pinterest levererade som vanligt. Och snabbt hade jag bestämt mig för att det ska bli en sommarhatt. Virkad sådan.

pinterest.com  Och ni ser ju den översta modellen… Alldeles bedårande, tycker jag. Och så blev det att börja forska. Originalmönstret visade sig vara på ryska och efter ett tag hade jag en också hittat en vänlig virk-vän om klurat ut mönster och översatt det till engelska.

Och det här alla garntrassliga bilder som jag presenterat mina vänner på Facebook kommer in. I ett stort försök att klura ut mönstret så att ens egen hjärna fattar, och dessutom få till själva hantverket. I samarbete med en garnintresserad hund…

Med hjälp av en rödhårig bloggare  så började jag virka. Först med ett tunt rött garn. Det kan ännu bli bra. Sen testade jag ett tjockare vitt. Försöka klura ut storleken! Den rödhåriga hade testat sitt exemplar på en fyraåring, men det tyckte jag var för stort barn för mina försök…Sen påminde min jobbarkompis mig om Schachenmayr-garnet Catania som jag tidigare använt med stor framgång, men lyckats glömma bort. Skaffa garn.

Ni kan bara förställa er med vilka lätta steg jag kommer hem med mina nya garnnystan! Lycka! Och jag börjar virka. Och det blir ju bra, jag virkar och virkar, snabbt går det när man väl är igång. Det är bara det där med storleken på skapelsen som lite oroar mig, för jag har ju ingen ettåring så här nära till hands. Nu när jag för en gångs skull skulle behöva en.

Och igår när jag satt hos tant G och virkade säger hon det jag inte ville höra nämligen ”det där kommer nog inte att passa på någon ettåring!” Mitt virkade mästerverk är alldeles för litet. Och hur kan det bli så, när originalet passar en fyraåring (ja det är garnet, handalaget och virknålen – eventuellt också lite hjärna). Tant G hämtar en docka ur lekstugan på gården och ”katastrofen” är ett faktum. Jag har virkat en solhatt till en docka! En fantastisk fin solhatt.

2015-04-19 21.26.15 Garnet tog slut, så brättet blev inte klart. Om den nu ens kommer att bli klar… Det fattas 5 cm i omkrets för att den ska passa på någon som blir ett år.

Nu ska jag skaffa mer garn och börja på nytt. Lite större virknål och lite fler maskor i utgångsläge. Eventuellt försöka hitta ett barn att prova på 🙂

 

Annonser

2 reaktioner till “Det gick ju bra!

 1. Hej! Jätte söt solhatt!
  Jag undrar om du möjligtvis kan tänka dig att dela med dig av mönstret på denna skönhet?!😉😊
  Skicka det gärna på min mail😀🌟
  Tusen tack på förhand,
  Johanna

  Gilla

  1. Hej! Tack! Den har varit omtyckt av mottagarna, så pass att jag får göra nya nu i vår. Jag minns inte om det framkom, men jag gjorde två senaste sommar.
   Mönstret finns här http://redhairedamazona.blogspot.fi/2015/03/russian-little-girls-cloche-hat-pattern.html hos den ”rödhåriga amazonen” och är på engelska. När jag var klar med de två som jag gjorde ifjol var jag helt säker på att jag inte kommer att göra fler hattar och glömde bort det mesta. Så nu läser jag in mig igen, klurar, virkar, river upp och börjar om. Svårt att få till rätt storlek liksom. Men vill du ha hjälp med att bena ut begreppen så står jag gärna till tjänst 🙂 Du får höra av dig i så fall, så kan vi knyta lite kontakt också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s