Att sticka en häl

Avkoppling för mig är att sticka. Jag tycker mycket om att sticka sockor, dels för att det är det som jag kan bäst, dels kanske för att de är ganska små projekt, jämfört med tröjor… Jag har nästan alltid minst en stickning på gång, och nästan alltid en med mig i väskan.

Många tycker att hälar är svåra, men med övning blir det lättare! Jag lovar! 🙂

Några av mina stickprojekt har jag delat med mig av på Facebook och nu kommer en liten länksamling med olika sätt att sticka hälar.

Den här hälen började jag med när jag gick i lågstadiet. Som tur var hade jag tillgång till både farmor och mormor när jag behövde hjälp. Eller fräscha upp minnet.  Mias hemmaliv har en bra beskrivning med bilder.

GarnTua har en bra beskrivning på en av de snyggaste hälarna. Den här stickar jag mest av nu just, tycker att den också sitter bra på foten.  Och Regia, som hon hänvisar till, är garn. Jag hittade hälen tack vare just det garnet, eftersom den fanns på bild på omslagspappret.

Järbo har en bra beskrivning på raggsockor. Med bilder. Också Novita har en motsvarande för sockor i Nallegarn (finns också för Sju bröder). Tyvärr utan bilder så man får klura lite på förkortningarna.

Allt om handarbete 10/2013 har också en bild-beskrivning för både häl och tå.

Garnhumlan har en lång följetong med sockrecept, tror att jag ska ta och göra hennes modell som nästa…

MyDesign  – också bra beskrivning med bild. Sockprojektet har gjort en studieplan för att lära sig sticka sockor! Där presenteras tre olika hälar. Instickshälen kommer jag garanterat att testa.

Så nu, kära vänner, läs beskrivningarna, tänk och kanske kolla på YouTube, Katarina har både film och beskrivning som funkar.

Testa, riv upp och börja på nytt.

Jag brukar ha iPaden väldigt nära till hands när jag testar nya saker, mönstret finns där, YouTube, vänner, ja allt vad man kan behöva. Förutom kaffe och tålamod, det brukar jag få leta efter på andra ställen.

523UT2UDO919KFInWEg0oDoLb-BOoJv39jvnHl3Ycls
Regnbågsrandiga sockor, ett julklappsönskemål…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s