Allt man borde göra

Jag försöker komma bort från att jämföra mig med andra – hur mycket de hinner, vad de kan och hur fint de har där hemma. Klart att jag ramlar i fällan – om och om igen – och avundens gröna monster sitter på mina axlar och ger mig dåligt samvete och alla andra tänkbara dåliga känslor. Konstigt det där…

Nu just försöker jag att inte låta mig stressas över allt det som jag vill göra och det som jag borde göra. Det är ju inte alltid så att man hinner med både det som man vill och det som man borde.

Nu just funderar jag mycket på att röja i röran. Vi har väldigt mycket saker. En del grejer som kom när vi tömde svärföräldrarnas hus. En hel del är saker som man samlat på sig genom åren. Det finns en hel del konstiga saker från studietiden… Sen har vi samlat så mycket att det inte ens är möjligt att komma åt samlingen när man kanske behöver den, så då skaffar man en ny likadan. Ja, någon form av röjning bör nog ske. Jag har svårt att tro att alla dessa gamla, sparade prylar kommer att komma i användning. Inte ens på sommarstugan.

Sen drömmer jag ju alltid om att vara supermorsan! Ni vet hon som fixar, kokar, bakar och allt som hon gör är med kärlek och effektivitet, hälsomedvetet och genomtänkt. Vem försöker jag lura? (Förutom mig själv då…?)

För efter 8-timmar på jobbet är jag dessvärre ganska långt ifrån den supermorsan. Kommer inte att bli heller. Men lite av hennes egenskaper skulle jag vilja besitta – ENERGI och inspiration för att koka och baka, för att nämna något som jag ju brukar tycka om att göra. Kanske den kommer…

Näe, jag vet inte om det är värt att rada upp mer som jag borde – sakerna som jag vill (handarbeta, återuppta träningen med hunden, umgås med mina vänner, läsa… ) är ju lite lägre ner på lista.

To be continued…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s