7 budordet för 2018

Jag har funderat mycket på vad jag och min familj äter. Ofta – och ibland blir det verkligen ofta – när det är som mest stressigt så blir det inte så bra på matfronten. Det blir mycket frysta pizzor och annan snabbmat.

Här har jag ett ytterligare praktiskt och konkret nyårslöfte – och det är lätt för mig att lova det… för nu just är det varken jag som handlar eller kokar. Men kanske jag behöver återta makten över vissa områden på hemmafronten?? (Även om man ska vara tacksam för det delade ansvaret.)

IMG_0008

Jag lovar att jag ska äta bra mat. Jag ska koka riktig mat – för jag kan och jag är duktig på det. Jag ska planera min tid, min mat och våra inköp bättre. Så kanske vi kommer ifrån panikinköpen då klockan är emot en och magarna vrålar.

Jag ska jobba för att vi ska äta bättre mat hemma hos oss. Det betyder att vi bör ha en plan. Och att vi kokar mycket och förbereder på veckosluten, så att det finns att ta fram, tillverka, värma osv. när vi kommer hem. Sällan orkar man tänka och tillverka krångliga saker efter jobbet, men har man tänkt till, handlat och rent av förberett så går det så mycket enklare. Det är testat!

Sen vill jag bara säga att det är lite lustigt med bilden. Där är en kaffekopp! Jag har dragit ner på kaffemängden rejält nu efter nyår. EN STOR (3dl) MUGG om dagen. Och that’s it! Jag har druckit grönt te och örtte istället. Min mage tackar mig, tror jag, för den verkar inte klaga så ljudligt nu utan är tyst och ”fin”! Men det var en fin bild!

Så: Var hittar du inspiration för bra mat? Någon blogg? Hjälp!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s